Νυχτερινή διασωστική άσκηση

      Στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης της ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν.  Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε άσκηση εκπαίδευσης με αντικείμενο ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ.
         Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του ΚΟΥΚΟΥ και περιλάμβανε Έρευνα , Εντοπισμό και νυχτερινή επιχείρηση διάσωσης με ανέλκυση φορείου από δύσβατη περιοχή.
Η εκπαίδευση και το σενάριο αντιμετωπίστηκαν ως πραγματικό συμβάν με ετοιμότητα της Ομάδας σε 4ωρη επιφυλακή, συμμετοχή της ομάδας στο συμβάν με έλευση των μελών της στα γραφεία, την απαραίτητη ενημέρωση - παραλαβή υλικών για την μεταφορά τους στην περιοχή έρευνας.
        Στον τόπο της έρευνας πραγματοποιήθηκε πορεία 10 χιλιομέτρων για ανεύρεση του σημείου του ατυχήματος και στην συνέχεια εντοπισμός και επιχείρηση διάσωσης και ανάσυρση του τραυματία από ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή.
Στην άσκηση συμμετείχαν 12 μέλη της ΕΔΟΠΑ.

        Αξίζει να σημειωθεί ότι την συγκεκριμμένη εκπάιδευση παρακολούθησε και το pamepreveza.gr (τοπικό ειδησιογραφικό site)  το οποί μας παραχώρησε το βίντεο και τις φωτογραφίες από την άσκηση.
        Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες ...