6η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση Εθελοντικών Ομάδων

       Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με την ΕΔΟΠΑ  στην  6η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση Εθελοντικών Ομάδων η οποία οργανώθηκε από την ΕΔΟΚ και το ΠΥ.Σ.ΕΘ. και πραγματοποιήθηκε στον Προβάλινθο Αγ. Μαρίνας, Ν. Μάκρης, Δήμου Μαραθώνα στις 15 – 16 – 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.
  Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την αγίδα της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και της 1ης ΕΜΑΚ.
Η  Άσκηση περιελάμβανε:
  • Δημιουργία και διαμονή σε καταυλισμό
  • Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
  • Αστική διάσωση από τροχαίο και σεισμό – κατάσβεση οχήματος με χρήση πυροσβεστικών οχημάτων
  • Έρευνα – εντοπισμό – διάσωση – παροχή Α’ Βοηθειών – μεταφορά θύματος σε ορεινή περιοχή με χρήση διασωστικού εξοπλισμού κατά την διάρκεια της νύχτας.
Έλαβαν μέρος 16 Εθελοντικές Ομάδες με 155 διασώστες από όλη την Επικράτεια.
 Αναλυτικότερα :
-Πυροσβεστικο Σώμα Εθελοντών Προβαλίνθου –Ν. Μάκρης, Δ. Μαραθώνος
- ΕΔΟΚ
- ΟΦΔ (ΠΑΡΝΗΘΑ)
-ΣΕΕΔΑ
-ΠΕΝΕΦΥΟ
-Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας
- Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  Ν. Κως
-ΕΟΕΔ (Μεσολόγγι)
-ΟΔΑΚ/ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη)
-ΕΟΠ
-ΣΣΑΕ
-ΦΟΕ
-ΕΠΟΜΕΑ (Πειραιάς)
-ΕΠΟΜΕΑ (Μαρκόπουλος-Κουβαράς)
-ΚΟΥΡΟΣ (Μεγάρων)
-ΕΟΥΠ (Πόρος)

     Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με πενταμελή ομάδα της ΕΔΟΠΑ με όλο τον απαραίτητο επιχειρησιακό εξοπλισμό. Η διαμονή πραγματοποιήθηκε σε σκηνές στον καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει οι διοργανωτές και την δεύτερη ημέρα η διαμονή έγινε στο βουνό μαζί με ομάδα μελών της ΕΔΟΚ.
       Η ΛΕΚ σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα από την ΛΕΚ ΚΩΣ ανέλαβαν το δύσκολο έργο της νυχτερινής άσκησης σε ορεινή περιοχή με εντοπισμό-διάσωση και μεταφορά τραυματία από χαράδρα.
       Τα μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ για μια ακόμη φορά απέδειξαν με την προσπάθεια τους το υψηλό επίπεδο που βρίσκονται και απέσπασαν τα κολακευτικά σχόλια των διοργανωτών. Η σημασία της συμμετοχής της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ στην άσκηση αποδείχτηκε κατά την διάρκεια της νυχτερινής άσκησης με την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων .