Καθαρισμός Λιμανιού Πρέβεζας

       Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων  Ν. Πρέβεζας βασιζόμενη στις αρχές του εθελοντισμού  και  τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησε  εθελοντικό καθαρισμό του Λιμανιού Πρέβεζας και συγκεκριμένα του πυθμένα λιμανιού  σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.
     Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 η  καταδυτική ομάδα της ΕΔΟΠΑ, με 6 αυτοδύτες ένα  σκάφος και 4 μέλη της, πραγματοποίησε τον καθαρισμό του λιμανιού απομακρύνοντας από τον πυθμένα κάθε είδους σκουπίδια που βρίσκονταν μέσα στην θάλασσα. 
      Με την βοήθεια γερανοφόρου μηχανήματος της Οδικής Βοήθειας και μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας απομακρύνθηκαν από τον βυθό μεγάλα αντικείμενα, κάδοι απορριμμάτων, μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτων, ποδήλατα και κάθε λογής σκουπίδια που ασυνείδητοι ρίχνουν στην θάλασσα.
       Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την προβλήτα μπροστά την πλατεία Ανδρούτσου και τελείωσε μπροστά στο Εργατικό Κέντρο  για τα βαρέα αντικείμενα και στο ύψος του Λιμενικού Ταμείου για τα μικρά (μπουκάλια, σακούλες, κώνοι σήμανσης....).
        Στην συλλογική προσπάθεια της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας και της Περιφερειακής Ενότητας, συνέδραμε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας με προσωπικό καθώς και ο Δήμος Πρέβεζας με υπάλληλους που πρόσφεραν βοήθεια στην ανάσυρση των σκουπιδιών από την θάλασσα και την μεταφορά τους με οχήματα σε ειδικό χώρο απόθεσης.

         Η ΛΕΚ εκφράζει τις ευχαριστίες της :

  •  στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας 
  • Στο Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας ( και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του)
  • στο προσωπικό του Λιμεναρχείου Πρέβεζας
  • Στο Δήμο Πρέβεζας
    Για την βοήθεια που προσέφεραν στην ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας για την υλοποίηση  της δραστηριότητας.