Σχολείο Διάσωσης 2010 - Εκπαίδευση σε ποτάμι

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010  η Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών , πραγματοποίησε εκπαίδευση στον ποταμό Άραχθο στα πλαίσια  του Σχολείου Διάσωσης 2010. Δωδεκαμελές  ομάδα της ΕΔΟΠΑ , με ειδικό εξοπλισμό παρακολούθησε την εκπαίδευση με αντικείμενο την  εξοικείωση των μελών της ΕΔΟΠΑ με το νερό του ποταμού, την κίνηση στο ποτάμι καθώς και την διέλευση του ποταμού με βάρκα ( Rafting).
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με  απώτερο σκοπό την χρησιμοποίηση του  εξοπλισμού που διαθέτει  η ΕΔΟΠΑ, εξοπλισμός που αφορά την δράση της ΕΔΟΠΑ σε ποτάμια , χείμαρρους και πλημμυρισμένες περιοχές. ( Σωσίβια, Κράνη, Βάρκες). 
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτές της Trekking Hellas στις εγκαταστάσεις τους στην Γέφυρα της Πλάκας και περιελάμβανε και διάσχιση του ποταμού Άραχθου με βάρκα (Rafting) στο φαράγγι του Αράχθου διάρκειας δύο ωρών και μήκους 9 χιλιομέτρων ποταμού.
Σκοπός της εκπαίδευσης  για τα νέα μέλη της ΕΔΟΠΑ , είναι η έγκαιρη προετοιμασία και σωστή αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων (ποτάμια , χείμαρροι..) ενόψει και της επερχόμενης χειμερινής περιόδου και ηενσωμάτωση στην επιχειρησιακή δράση της ΕΔΟΠΑ .
Η ΕΔΟΠΑ εκφράζει τις ευχαριστίες στο προσωπικό και εκπαιδευτές της Trekking Hellas για την άψογη συμπεριφοράς τους και την άριστη συνεργασία μαζί μας.