Υποστήριξη Αστρονομικής εκδήλωσης

  Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας υποστήριξε την αστρονομική εκδήλωση της  ΛΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, του Συλλόγου Κρυοπηγητών Αθήνας -Πρέβεζας και του Δήμου Πρέβεζας που  συνδιοργάνωσαν μια  μοναδική εκδήλωση.
Η αστρονομική βραδιά  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013  στις 20:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο Κασσώπης.
   Η εκδήλωση περιελάμβανε:
• Ομιλία για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης από την Προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Χριστίνα Μερκούρη
• Παρουσίαση “Ένα ταξίδι στ’ Άστρα” από τον κ. Νικ. Ματσόπουλο, αστρονόμο του Αστεροσκοπείου Αθηνών
• Αστρονομική παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπια, που είχαν  φέρει και  εγκαταστήσει στο χώρο η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων. 
     Η  ΛΕΚ μετείχε με 8 μέλη τα οποία είχαν ως σκοπό την περιφρούρηση του χώρου , την παροχή Α΄βοηθειών στο κοινο (αντιμετωπίστηκε περιστατικό από τσίμπημα σκορπιού) καθώς και με την παρουσία του πυροσβεστικού οχήματος  πυρασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του δάσους και του αρχαιολογικού χώρου Τα μέλη της ΛΕΚ λόγω της νυχτερινής εκδήλωσης και με εντολή της Διευθύντριας της ΛΓ Εφορείας  κας Μερκούρη περιφρούρησαν όλο τον αρχαιολογικό χώρο ώστε οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μακρία από τα επικίνδυνα μέρη που λόγω νύχτας έκρυβαν κινδύνους.   
   Το Δ.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Διευθύντρια της ΛΓ Εφορείας καθώς και στο προσωπικό του αρχαιλογικού χώρου για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί τους.