Κοινή εξόρμηση Ενημέρωσης Π.Υ. και Λ.Ε.Κ. Πρέβεζας

  Κοινή εξόρμηση πραγματοποίησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία , ο Δήμος Πρέβεζας  και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας, προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό της περιοχής για θέματα αντιπυρικής προστασίας.
  Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων όπου οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να δουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και να δοκιμάσουν τη λειτουργία τους.
Όπως τόνισε ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει, η θερμοκρασία έχει ανέβει και ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμονεύει ανά πάσα στιγμή.
Σύμφωνα με τον κ.Βασδέκη, τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών στην χώρα μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα, σήμερα να αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα ελληνικά δάση και σε πολλές περιοχές να απειλείται ακόμη και η ύπαρξή τους. Οι περισσότερες πυρκαγιές στα δάση είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας και οφείλονται σε πέταμα αναμμένων τσιγάρων, απρόσεκτο άναμμα και εγκατάλειψη εστιών φωτιάς μέσα ή κοντά σε δάση, καθάρισμα χωραφιών με την χρήση φωτιάς και χωρίς την λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων, κάψιμο βοσκοτόπων, εγκατάλειψη και κάψιμο σκουπιδιών, σπινθήρες μηχανημάτων κλπ.
Τα φυλλάδια περιλαμβάνουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση των καταστάσεων αυτών οι οποίες μπορεί να εκδηλωθούν ανά πάσα στιγμή προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
         Για την άριστη συνεργασία που υπάρχει τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και με την Λ.Ε.Κ  Πρέβεζας αλλά και τις υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες μίλησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ευάγγελος Ροπόκης εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος χωρίς προβλήματα.
         Στην Εκδήλωση η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με τρία μέλη της , που επανδρώνουν την Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης καθώς και με το πυροσβεστικό όχημα της .


 * Πηγή atpreveza.gr - photo pamepreveza.gr