Αθλος Τζουμέρκων 2013

         Στον  Άθλο Τζουμέρκων 2013 (raft+bike+run),συμμετείχε η ΕΔΟΠΑ της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Νομού Πρέβεζας, στον διασημότερο λαϊκό αγώνας περιπέτειας, που πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη χρονιά στις 11-12/05/2013, όπως πάντα στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα. Η ΕΔΟΠΑ ανέλαβε την παροχή Α΄ Βοηθειών στους αθλητές τόσο στο ορεινό ποδηλατικό αγώνα όσο και στο ορεινό τρέξιμο.
         Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν όπως πάντα τα Άγναντα του νομού Άρτας που ανήκουν στον δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.  Συμμετείχαν 146 αθλητές και αθλήτριες, φίλοι των αγώνων περιπέτειας.Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα και την κεντρική χορηγία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Ο Άθλος ξεκίνησε  στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου με το αγώνισμα του Raft σε πληρώματα των 6-7 ατόμων.Το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν στην εκκίνηση  με ψιλόβροχο 45 αναβάτες, οι οποίοι δοκίμασαν τις αντοχές τους και τον εξοπλισμό τους στις δύσκολες συνθήκες των διαδρομών ορεινής ποδηλασίας του Άθλου Τζουμέρκων.
Ο αγώνας έγινε κάτω από ισχυρή καταιγίδα. Η ΕΔΟΠΑ είχε αναλάβει με δύο ομάδες ένα επικίνδυνο καλντερίμι απ' όπου περνούσαν οι ποδηλάτες καθώς και μια ομάδα είχε παραμείνει στην πλατεία του χωριού για την παροχή Α΄βοηθειών σε όποιον είχε ανάγκη.
Η διανυκτέυρεσυ της ΕΔΟΠΑ πραγματοποιήθηκε σε σκηνές σε ένα πανέμορφο πανοραμικό τοπίο στο Σχολείο των Άγναντων , όπου έγινε και το καθιερωμένο πλέον ψήσιμο.
Την Κυριακή 12 Μαίου με πρωινό ξύπνημα 06.30 λόγω της πρωινή εκκίνησης του ορεινού τρεξίματος, η ΕΔΟΠΑ χωρίστηκε σε τρεις ομάδες οι οποίες ανέλαβαν τα δύσκολα περάσματα του αγώνα..( γεφυράκι καταράκτη, βράχος ανάβασης και πέρασμα σε χιονούρα στο υψηλότερο σημείο του αγώνα).
Ο Άθλος ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με τις απονομές στην πλατεία του χωριού.  Το ΔΣ της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εκφράζει τις ευχαριστίες του:
  •  σε όλους του αθλητές που συμετείχαν στον αγώνα για την συνεργασία με τους διασώστες 
  • Στους φορείς και κατοίκους του Δήμου Κεντριων Τζουμέρκων για την συμπεριφορά τους
  • και ιδιαίτερα στους οργανωτές Γιάννη Θεοχαρόπουλο και Μαρίνα Αναστασίου για την άψογη συνεργασία που είχε η ΕΔΟΠΑ μαζί τους.