Καθαρισμός Τειχών Κάστρου Αγίου Ανδρέα

       Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό της Ελλάδας - Lert's do it Greece την Κυριακή 14 Απρίλιου 2013. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας και την 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Άρτας - Πρέβεζας μέλη της ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ προχώρησαν στον καθαρισμό από την βλάστηση των τειχών του Κάστρου Αγίου Ανδρέα , καθώς και σε εργασίες καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Κάστρου έπειτα από τις υποδείξεις των αρμοδίων που βρισκόνταν στο σημείο. Απομακρήθηκαν  χόρτα , κλαδιά και διάφορα βλαβερά φυτά που προκαλούσαν ζημιά στο μνημείο.
    Η ΛΕΚ/ΕΔΟΠΑ συμετείχε με 14μελή ομάδα και πραγματοποίηθηκαν αλλεπάληλα ραπέλ στα τείχη του κάστρου από τα μέλη της ΕΔΟΠΑ , οι οποίοι με τα χέρια απομάκρυνα όλα τα φυτά από τα τείχη και προχώρησαν με ειδικά εργαλεία και στο καθαριασμό και της ευρύτερης περιοχής του μνημείου ( "κούρεμα" χορταριού , κόψιμο επικίνδυνων δέντρων, βάτων κ.α.)
   Καθόλη την διάρκεια του καθαρισμού ήταν παρών ο διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας  κος Αναστάσιος Σειτανιώτης , ο κος Νικόλαος Ανατολιωτάκης εκ μέρους της Π.Ε. Πρέβεζας και ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Ροπόκης.
     Επίσκεψη πραγματοποίησε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κος Χρήστος Μπαίλης ο οποίος συνεχάρη τα μέλη της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας για την προσπάθεια τους.
      Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στα μέλη που συμμετείχαν στον καθαρισμό , καθώς και σε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί