Σεμινάριο Θαλάσσιας Ρύπανσης - Ομάδα Αντιρύπανσης

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση -τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο- της ομάδας δράσης και αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης στην Πρέβεζα. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν μέλη της ΕΔΟΠΑ ,  τα οποία μετέχουν ανελειπώς στις συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις τα τελευταία χρόνια.
   Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η δημιουργία Ομάδας αντιρύπανσης με στόχο την όσο πιο αποτελεσματική επέμβαση σε μια πιθανή ρύπανση στο χώρο του λιμανιού Πρέβεζας.
     Την ομάδα που παρακολούθησε το σεμινάριο και έλαβε μέρος στην πρακτική άσκηση αποτελούσαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της Πρέβεζας, το σωματείο φορτοεκφορτωτών λιμένα Πρέβεζας καθώς και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Λιμενικο Ταμείο Πρέβεζας και την εταιρία “Μετόπη Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος” με εκπαιδευτή τον  κο Αγγελόπουλο Μιχάλη, εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο στα θέματα αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης.
     Το σενάριο ήθελε να υπάρχει μια διαρροή στο εσωτερικό μέρος του λιμανιού της  Πρέβεζας . Έτσι το ειδικό τοίχος - φράγμα, το οποίο πάντα θα πρέπει να βρίσκεται σε μια μπαγκαζιέρα έτοιμο προς χρήση ρίχτηκε στην θάλασσα προκειμένου να περιοριστεί μέσα σε αυτό η ποσότητα του καυσίμου που είχε πέσει.
     Την όλη εκπαίδευση παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κος Ιωάννης Γιαμάς  καθώς και εκσπρόσωποι του λιμεναρχείου Πρέβεζας