Συμμετοχή στο 1ο MTB OPEN ΖΑΛΟΓΓΟ 2011

Την Κυριακή 22 Μαίου 2011 η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας συμμετείχε με την Ειδική Διασωστική Ομάδα Πολλαπλών Αποστολών ( ΕΔΟΠΑ ) στο 1ο MTB OPEN  ΖΑΛΟΓΓΟ 2011 που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ζαλόγγου και συγκεκριμένα στον Παλαιό Ωρωπό. Η διαδρομή μήκους 42 χιλιομέτρων περιελάμβανε δύσκολα μονοπάτια , ανηφόρες και κατηφόρες σε χωμάτινη διαδρομή.
Η ΕΔΟΠΑ μετείχε με 11μελές ομάδα , 3 οχήματα 4Χ4, ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό , κατανεμειμένα στα δύσκολα κομμάτια του αγώνα. Συγκεκριμένα: το τεχνικό μονοπάτι της διαδρομής μήκους 2 χιλιομέτρων  καλύφθηκε από 3 ομάδες των δύο ατόμων οι οποίες είχαν τον έλεγχο της εισόδου και εξόδου των αθλητών στο μονοπάτι . Στην μεγάλη κατηφόρα του αγώνα ύπήρχε ομάδα 3 ατόμων,  ενώ υπήρχε και μια ομάδα 2 ατόμων η οποία  είχε ως αποστολή την μεταφορά τυχόν τραυματιών αθλητών με το διασωστικό όχημα της ΛΕΚ.

Η ΕΔΟΠΑ ανέλαβε την κάλυψη του αγώνα σε θέματα Α΄ Βοηθειών, και χρειάστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες 3 φορές σε αθλητές.

Η ΕΔΟΠΑ εκφράζει τις ευχαριστίες της, στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση, στους αθλητές για την προσπάθεια τους και την αποδοχή από μέρους τους των ενεργειών της ομάδας, καθώς και στο ΕΚΑΒ Πρέβεζας  για την άψογη συνεργασία τους, στην περίπτωση που χρειάστηκε να συνεργαστούν για την μεταφορά τραυματία.


Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας θα βρίσκετε πάντα αρρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις με όλες τις δυνάμεις βοηθώντας τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη της περιοχής μας και του αθλητισμού.